Nieuws

30-10-13 mijn WEBLOG
Sinds een tijdje heb ik een weblog. Ga daarheen voor mijn meest recente activiteiten:
blog.liesbethverhoeven.nl


18-10-12 Glasrijk Tubbergen 2
Mijn Artist-in-Residence en expositie in Twente zitten erop. Ik heb er een mooie tijd gehad en ben tevreden over mijn glasinstallatie 'Buitenhuis' die ik daar gemaakt heb.


10-9-12 Glasrijk Tubbergen
Morgen vertrek ik voor een Artist-in-Residence in Twente. Ik ga daar nieuwe glaspanelen maken voor de expositie Glasrijk van 3 t/m 7 oktober. Met een kas in het bos van Tubbergen als basis ga ik een installatie maken over de spanning tussen binnen- en buitenruimte.


22-11-11 Zilli's cover revive
Handgemaakte meubelbekleding van oude dekens. A.s. vrijdag 25 nov. van 16-21 uur te zien tijdens het design-evenement REuse in het Blushuis, Reduitlaan 33, Breda. 10-10-11 Cursus portretschilderen
Sinds vorig jaar geef ik les in portretschilderen. Vorige week is een nieuwe cursus van start gegaan, dit keer voor het eerst in mijn eigen atelier. Heb je ook interesse? Klik dan hier voor informatie. Je leest er ook over workshops muurtekenen en andere cursussen in mijn atelierpand.


09-10-11 Between you & me
'Mijn laatste feestje' maakt van 10/10 t/m 23/11 onderdeel uit van het filmprogramma op dit digitale platform voor videokunst op het Koningsplein in Tilburg. Klik hier voor meer informatie
.


08-08-11 Illustratie kinderboek
Ik ben gevraagd het nieuwe boek van Vanillewijs te illustreren. Het verhaal is nog niet helemaal af maar de kaft heb ik al gemaakt! Meer illustraties.


26-07-11 'Het Dossier' van start!
Tien kinderen uit de jeugdzorg zijn gekoppeld aan tien kunstenaars om hun eigen verhaal te verbeelden in een kunstwerk. Ik krijg Kelvin. Hij is alvast begonnen in zijn schetsboek en over een paar weken komt hij voor het eerst in mijn atelier werken. In november moet ons kunstwerk klaar zijn, want dan is de openingsexpositie.
Dit project is een initiatief van De Cultuurkantine en Business Art Service.6-06-11 Conflicten in ruimte en structuur
Vijf kunstenaars plegen architectonische interventies in Lokaal 01, Breda, op uitnodiging van WEI. Op 11 juni is het resultaat te zien.


23-03-11 KunstStof Artots Den Bosch
Groepsexpositie die in het teken staat van textiel. Van 27 maart t/m april in Artots Den Bosch.
T/m 27 maart loopt ook nog de expositie 'Paper in progress' waar o.a. werk van mij te zien. Het is in het Grafisch Atelier Den Bosch.14-12-10 Omslag proefschrift
Vandaag was de promotie van Joost van Buuren. Zijn onderzoek gaat over sanitatie in Vietnam.
Ik heb de omslag van zijn proefschrift gemaakt. We ontvingen allebei veel lof!


28-10-10 Affordable Art Fair en muurschilderingen flat
Deze beurs met hedendaagse kunst van €100 tot €5000 vindt plaats van 28 t/m 31 oktober in 2010 in het Cultuurpark Westergasfabriek Amsterdam. Ik word er gerepresenteerd door galerie Kap Pur met mijn lichtbakken. Klik hier voor info.

In november en december werk ik samen met Thijs Persijn aan een geweldige opdracht: muurschilderingen maken in een seniorenflat de Nieuwe Houw in Breda.


1-10-10 Flaneren in Textielweekend Tilburg
Op 2 en 3 okt. flaneren Valérie en Lutine in eigengemaakte kledij door Tilburg. In galerie Kap Pur is een kleine expositie van hen te zien. klik voor informatie hier (za.) of hier (zo.).

Van 4 t/m 31 okt. zijn mijn glaspanelen 'De teruggeefjas' te zien in de Thomaskerk in Oosterhout. Klik hier voor informatie.


6-07-10 Expositie 'Paper in progress'
Van 9 t/m 25 juli presenteren ik in Electron, Breda samen met 9 andere kunstenaars, vormgevers en fotografen de grafiekmap die we samen maakten op uitnodiging van CBK West-Brabant. De opening is op 9 juli om 16 uur.13-04-10 Twee performances bij expositie 'Prooidieren'

18 april - 'Persconferentie in jurk' in Argument. Galerie Kap Pur ook open!
25 april - 'Vreemden in een land zoeken elkaar weer op' bij Kap Pur. Tevens de afsluiting van de expositie.10-03-10 Twee exposities: 'Prooidieren' en 'In de schuilschuur van het Noordgevoel'

Van 11 maart t/m 25 april heb ik mijn eerste solo-expositie bij galerie Kap Pur in Tilburg.
De data op een rij: 11 maart - opening om 19.30 uur. 18 april - persconferentie in jurk in Argument.
25 april - afsluitende performance bij Kap Pur.

Van 19 maart t/m 11 april 7 uur heb ik een kleine expositie in Museum de Noord in Amsterdam-Noord. De tekeningen die ik er vorig jaar maakte, hangen met knijpers aan een waslijn als protest tegen het beleid van de kunstfondsen. De opening is op 19 maart om 17 uur.


29-01-10 Absurd in Frankrijk
In oktober 2009 heb ik samen met collega-kunstenaar Emmy Dijkstra een gastatelier in Mas de Charrou, Zuid-Frankrijk gehad. Het was een heerlijke en zeer productieve maand! We zijn nu druk bezig al ons materiaal te verwerken tot een totaalpresentatie.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


L'apiculteur de Mas de Charrou

Van 11 maart t/m 25 april heb ik mijn eerste solo-expositie bij galerie Kap Pur in Tilburg.29-09-09 La douce France, Kermiseenden en Rode schoentjes
De hele maand oktober heb ik samen met collega-kunstenaar Emmy Dijkstra een gastatelier in Mas de Charrou, Lot, Frankrijk. We gaan tekenen, kleding maken, filmen, performen en flaneren.

mas
Op uitnodiging van CBK West-Brabant maak ik samen met 9 andere kunstenaars een grafiekmap. Op 12 en 13 september was er een preview van deze map in schouwburg De Maagd te Bergen op Zoom. De map zal zijn première beleven bij Stadsschouwburg de Kring in Roosendaal op 14 november. Nadere info volgt!

Samen met Ilse van Mook en 3 andere dames heb ik de onderkant van de vrouw laten zien, dansend op rode schoentjes. 12 september tijdens Grublit in Tilburg, 13 september tijdens Expeditie Belcrum in Breda.

still rode schoentjes17-06-09 'Hier & Daar' (van 25 juni t/m 23 augustus in KOP en MU)
Nieuw werk van 20 kunstenaars. Ook van mij! T/m 19 juli staat mijn werk in KOP (Breda), vanaf 25 juli in MU (Eindhoven). De opening in Breda is op 25 juni om 20 uur. En op 25 juli rijdt een bus op en neer tussen Breda en Eindhoven. Klik hier voor meer informatie.

27-04-09 'In mei....'
Een buitententoonstelling van objecten, installaties en 'in situ' werken op een groot landgoed in Twente. Van mij zijn glaspanelen te zien. Het is van 16 mei t/m 27 juni.

05-03-09 Liesbeth in Amsterdam-Noord
7 maart was ik te horen op www.radiocentraal.be met mijn belevenissen uit Amsterdam-Noord. Binnenkort komt daar een stripboek en een CD over uit!


01-03-09 Website online!
Deze website is tot stand gekomen door een subsidie van de Provincie Noord-Brabant met dank aan de NBKS.
 

Betty Orange: Ik vind mezelf heel intelligent en wil vliegen Zilli Frish: Ik ben manager, haast overwerkt en probeer tot de kern van mijn organisatie te komen Raghad El-Bahhady: I am a physicist, specialised in aerodynamics. I come from Syria